Parajdi fürdősó

Sófürdő – testnek és léleknek!

 ÉrdemSAM_1191telenül keveset beszélünk a sófürdő testet-lelket ápoló jótékony hatásáról, pedig ez a házi sóterápia legkellemesebb alkalmazása. Nem csak fogyókúrához vagy szépészeti célú salaktalanításhoz ajánlott! A sós vizes fürdők különösen mozgásszervi és reumatikus betegségek, nőgyógyászati és bőrproblémák (pattanásos, zsíros bőr) esetén ajánlottSAM_1192ak, illetve stressz oldásra relaxációs céllal is – a sófürdő az ellazulás által az öngyógyító mechanizmusokat is támogatja. A tisztító sófürdő ereje abban is rejlik, hogy ilyenkor kivonjuk magunkat a hétköznapi rohanásból, elcsendesedünk, csak magunkra figyelünk.

A sófürdő hatékony hatását akkor is SAM_1193élvezhetjük, ha nincs fürdőkád, csak zuhanyzó! Ebben az esetben az esti meleg, sós lábfürdő javasolt. Egy lavór meleg vízben oldjunk fel kb. két marék parajdi kristálysó granulátumot, és áztassuk benne lábunkat legalább 30 percig, de akár egy órán át is. A talpunkon rengeteg kivezetési pont van, melyek hozzájárulnak a méregtelenítéshez. Ez a módszer hozzájárulhat a test pH egyensúlyának helyreállításához is. SAM_1194

Egy 30 perces méregtelenítő sófürdő tisztulást hozhat testnek-léleknek!

A sófürdő koncentrációja kb. 1 %-os legyen. Egy normál nagyságú fürdőkádnál (kb.100 l) szükség van kb. 1 kg kristálysóra. A kristálysót tegyük a füSAM_1195rdőkádba, és engedjünk rá kevés forró vízet. Ha a só feloldódott, engedjük tele a fürdőkádat. A víz hőmérsékletét állítsuk be pontosan 37 oC-ra. Ne használjunk se habfürdőt, se szappant. A fürdés időtartama 20-30 perc legyen. A fürdés után ne öblítSAM_1198sük le a testünket, csak itassuk le a vízet. Ezután pihenjünk fél órát.

A sófürdő megfázás esetén is ajánlott! Készítsünk egy nagy kád fürdővizet (100 liter vízhez kb. 1 kg parajdi kristálysó granulátum kell, hogy kb. 1 %-os sóoldatot kapjunk), üljünk bele legalább egy fél órára, utána ágymeleg pihenés következzen.

A sós víz sSAM_1196egíti a végtagokban a vérkeringést, ezáltal csökkenhetnek az ízületi és izomfájdalmak.

SAM_1197

 A fürdősók értékes ásványi anyagokat tartalmaznak!

Parajdi fürdősóinkból az alábbi fajtákat kínáljuk:

  • kénes-jódos
  • gyógynövényes
  • trópusi illatú
  • aloe-vera-s
  • rózsa illatú
  • levendula illatú
  • menta illatú
  • fenyő illatú

Parajdi fürdősó 1.5 kg-os kiszerelésben:  1450 Ft
Parajdi fürdősó 5 kg-os kiszerelésben: 3450 Ft