Himalájai sószappan

A HimaSAM_1186lája sószappan 100%-ban kristálysóból áll, adalékanyagokat, színezékeket és illatanyagokat nem tartalmaz. A Himalája kristálysó-szappan segíthet a sav-bázis egyensúly helyreállításában. Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődését. Különösen ajánljuk, ha pattanásos bőrű fiatal vagy. Nem mosakodásra szolgál, hiszen nem klasszikus értelemben vett szappan, hanem egy szappan alakúra csiszolt kristálysó tömb.

 Használata:

Nedvesítsük be a sószappant és közvetlenül azzal kenjük be a tiszta bőrt, vagy kenjük a kezünkre, és úgy vigyük fel. Feloldhatjuk, és ezzel a tömény oldattal bekenhetjük az arcunkat. Hagyjuk megszáradni!

A kezdeti csípő érzést a bőr irritációja okozza, ami 2-5 percen belül elmúlik.

A bőrön kikristályosodott sót hagyjuk rajta, vagy a száradás után finoman törölgessük le egy száraz ruhával vagy törlőkendővel. Ha a bőr feszül, ne kenjünk rá azonnal olajat, várjunk kb. 20 percet. Ennyi idő elég, hogy meginduljon a faggyú termelődése és elmúljon a feszülő érzés. Sószappan használatakor ne kenjünk a bőrünkre krémeket, legfeljebb nagyon kevés olajat. A kristálysó előidézhet kezdeti rosszabbodást – még több pattanást, gyulladásokat, ez a méregtelenítés jele. Hagyjuk regenerálódni a bőrünket!

A sószappan használatát ajánljuk bőrbetegségek esetén (pl.: pikkelysömör, ekcéma, allergia, gomba stb.). Sérült bőrfelülettel ne érintkezzen a sószappan! A sebes, gyulladt bőrfelületet NE kenjük be közvetlenül a sószappannal, mert felsértheti, ill. csípheti a bőrt!

A sószappanból sóoldatot is készíthetünk: Tegyük a sószappant pohárba, és öntsön rá annyi vizet, hogy az ellepje. A víz leoldja sót, így kb. 26 %-os telítettségű sóoldatot kapunk. Amíg feloldatlan sót látunk a vízben, addig az oldat telített.

Herpesz esetén a benedvesített sószappannal kenjük be a beteg bőrfelületet. Minél gyakrabban kenjük, annál hamarabb múlik el, illetve szárad le a hólyagocska. A sebek 2-3 napon belül nyomtalanul eltűnnek.

Egy darab sószappan használattól függően 6-10 hónapra elegendő.

Himalájai sószappan ára: 1190 Ft

 

Nettó tömeg: 100g